![]() |
|
Game advertisements by Game Advertising Online require iframes.
En güzel oyunlar
oyun indir
sitesinden indirilir.
|
![]() |
|
![]() Bakugan Oyunları ![]() Geta Oyunları ![]() Altın Avcısı ![]() Zuma ![]() Friv |
![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
![]() |
||
Mesajlar: 8.292
|
Almanca'da öyle fiiller vardır ki, bu fiillere şimdiki zaman takıları eklenirken fiil ile takılar arasına bir - e harfi koyulur.
Neden biliyor musunuz? Çünkü fiilin köküne eklenen şimdiki zaman ekleriyle beraber 3-4 sessiz harf yanyana gelir bazen.Bu durumu ortadan kaldırmak için bu - e takısını kullanacağız. Peki bu fiiller hangileridir? Bu fiiller kökleri t - m - n - d harfleriyle biten bazı fiillerdir. Bu fiillerden en çok kullanılanları öğrenmek işimizi kolaylaştıracaktır. Örneklerimiz : Konuşmak : red - en Nefes almak : atm - en Çalışmak : arbeit - en Hesap yapmak : rechn - en Şimdi yukarıda mastar halinde verdiğimiz fiillerin bazı çekimlerini yapalım: arbeitst değil arbeitest arbeitt değil arbeitet rechnst değil rechnest rechnt değil rechnet atmst değil atmest arbeite (gerek yok) rechnen (gerek yok) atme (gerek yok) arbeiten (gerek yok) rede (gerek yok) Şimdiki zamanda fiillerde meydana gelen değişmeler ile ilgili vereceklerimiz bu kadar. Yukarıdaki fiillerle ilgili cümleleri kendiniz kurabilirsiniz. ![]()
Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
Affet, senden habersiz aldığım her nefesten. Tam unuttum dersin, aklından çıkarırsın, facebook sorar sana; Ne düşünüyorsun ? Şüphesiz ki Allah herşeyi bilir, seni nasıl sevdiğimide... Gülmek için 17 adaleye ihtiyaç vardır. Surat asmak için ise 43.. Bazen 'özne' o kadar uzun süre gizli olur ki, 'özlem' olur. Zaman her şeyin ilacıysa fazlası intihara girmez mi ?
Sakın üşümekten şikayet etme. Benim olmadığım yerler soğuk olur.
Uyarmadı mı haber bültenleri ?
Nasılsın alfabenin 30. harfi? Karaktersiz misin hala?
|
||
![]() |
![]() |
Sponsor |
![]() Araba Oyunları ![]() Beceri Oyunları Kız Oyunları ![]() Macera Oyunları |
![]() |
Bookmarks |
|
Seçenekler | |
|
Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz. Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir. Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Friendly URLs by 3.6.0 |