Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası  

Facebook Sayfası Türk Edebiyatı Matematik Türkçe İngilizce Coğrafya
Go Back   Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası > Coğrafya > Coğrafya Yazılı Soruları ve Sonuçları > Coğrafya 9. Sınıf Yazılı Soruları
**
Etüt Odası Facebook
Bettilt Mostbet Yardım Üye Listesi Yeni Mesajlar

Bakugan Oyunları
Bakugan Oyunları
Geta Oyunları
Geta Oyunları
Altın Avcısı
Altın Avcısı
Zuma
Zuma
Friv
Friv

Cevapla
 
Seçenekler
Alt 08.01.12, 20:48   Yukarı Git #1
*LoLLipop
*LoLLipop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 104
Teşekkürler Teşekkürleri: 91
46 mesajına 64 kere teşekkür edildi.
Rep Bilgileri
Rep Gücü : 3
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi : *LoLLipop is on a distinguished road

Smile Coğrafya 1.dönem 2.yazılı soru-cevap







9. Sınıf Lise Coğrafya 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Cevapları
1. Aşağıda Ay ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Işık ve ısı kaynağıdır.
B) Dünya da gel-git hareketlerine neden olur.
C) Deprem olayları görülmez.
D) Dünya?ya en yakın gök cismidir.
E) Dünya?ya olan uzaklığı değişir.
2.Yukarıda verilen gündüz uzunluğu değişim grafiği Dünya üzerinde işaretli noktalardan hangisine aittir?

A) I B) II C) III D) IV E) V
3. İki paralel dairesi arasındaki mesafe her yerde 111 km.dir. Buna göre, 10° Doğu meridyeni üzerinde, 20° Kuzey paraleline eşit uzaklıkta bulunan A ve B noktaları arasındaki kuş uçuşu mesafe 8880 km ise, A ve B noktalarının üzerinde yer aldığı paralel daireleri, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) 60° Kuzey-20° Güney
B) 50° Kuzey-30° Güney
C) 30° Kuzey-30° Güney
D) 40° Kuzey-40° Güney
E) 70° Kuzey-10° Güney
4. Aynı meridyen üzerinde bulunan Ankara ile Anamur arasındaki kuş uçuşu uzaklık 444 kilometredir. Ankara 40° kuzey paraleli üzerinde bulunduğuna göre, Anamur hangi paralel dairesi üzerinde yer alır?

A) 26°G B) 30°K C) 36°K D) 42°K E) 44°G
5.Yukarıdaki şekillerde 23 Eylül tarihinde konumları farklı üç merkezde Güneş?in aynı andaki görünümü verilmiştir.
Buna göre, bu merkezler ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi doğru olamaz?
A) X?de Güneş en geç doğmuştur.
B) Y?de öğle vakti X?den sonra Z?den önce yaşanmıştır.
C) Z?de öğle vakti Y?den önce yaşanmıştır.
D) Z?de Güneş Y ve X?den önce doğmuştur.
E) Y?de Güneş X?den önce batar.
6.- A ve B noktaları farklı yarımkürelerde aynı boylamda yer almaktadır.
- 20°Kuzey enlemine eşit uzaklıktadırlar.
- B?de çizgisel hız daha fazladır.
Yukarıda verilen bilgilere göre aralarında 4884 kilometre mesafe olan A ve B noktalarının paralel dereceleri aşağıdakilerden hangisidir?
A B
A) 42°Kuzey 2°Güney
B) 22°Kuzey 22°Güney
C) 2°Güney 42°Kuzey
D) 44°Kuzey 8°Güney
E) 8°Güney 44°Kuzey
7.Yukarıda P noktasının coğrafi koordinatları verilmiştir. Aşağıda coğrafi koordinatları verilen noktalardan hangisi P noktasının güneybatısında yer alır?
Paralel Meridyen
A) 36° Kuzey 30° Doğu
B) 41° Kuzey 28° Doğu
C) 39° Kuzey 26° Doğu
D) 37° Kuzey 44° Doğu
E) 42° Kuzey 28° Doğu
8. I. iklim olayları gerçekleşir.
II. Zararlı ışınlar tutulur.
III. Radyo dalgaları yansır.
Yukarıdaki özelliklerin görüldüğü atmosfer tabakaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
I II III
A) Troposfer Ozonosfer İyonosfer
B) Troposfer İyononsfer Kemosfer
C) Stratosfer Kemosfer Mezosfer
D) Ekzosfer Ozonosfer Stratosfer
E) Stratosfer Ozonosfer Stratosfer
9. Sıcaklığı etkileyen en önemli faktör Güneş ışınlarının geliş açısıdır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi güneş ışınlarının geliş açısını etkileyen faktörlerden biri değildir?

A) Eksen eğikliği B) Günün saati
C) Yükselti D) Eğim ve bakı
E) Dünyanın şekli
10. Kalıcı kar (Toktağan Kar) sınırı Ekvator?dan kutuplara doğru gidildikçe enleme bağlı olarak alçalmaktadır.

Yukarıdaki şekle göre dağların kuzey ve güney yamaçlarında daimi kar sınırının farklı yüksekliklerde başlaması aşağıdakilerden hangisinin sonucudur?

A) Eğim B) Yükselti C) Karasallık
D) Bakı E) Nem
11. Ekvator?a uzaklıkları aynı olan ve aynı yarımkürede yer alan iki merkezin sıcaklık değerlerinin farklı olması aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz?

A) Denizellik B) Yükselti C) Karasallık
D) Dağların uzanış yönü E) Dünya?nın şekli
12. Aşağıdakilerden hangisi Dünya?nın günlük yada yıllık hareketine bağlı olarak değişmez?
A) Dünya?nın Güneş?e olan uzaklığı
B) Meltem rüzgarlarının esiş yönü
C) Güneşin doğuş-batış saatleri
D) Gece-gündüz süreleri
E) Dönencelerin yeri
13.Dünya, Güneş etrafında Elips şeklinde bir yörünge üzerinde döner ve turunu 365 gün 6 saatte tamamlar.
Aşağıdakilerden hangisi yörünge?nin ?Elips? olmasının sonuçlarından biri değildir?
A) 3 Ocak?ta yörüngedeki dönüş hızının artması
B) 4 Temmuz?da Güneş?in Dünya üzerindeki çekim gücünün azalması
C) Güney Yarımküre?de ilkbahar Ekinoksuna gecikmeyle girilmesi
D) Güneş ışınlarının düşme açılarının değişmesi
E) Şubat ayının 28 gün olması
14. Haritalarla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi doğru değildir?
A) Haritanın ölçeği küçüldükçe duvarda kapladığı alan daralır.
B) Haritalar yer yüzündeki görüntülerin az yada çok benzerlerini gösterir.
C) Haritanın ayrıntıyı gösterme gücü ölçeğe bağlıdır.
D) Harita ölçeğinden faydalanarak uzunluk ve alan bulunabilir.
E) Bir yerin profili sadece siyasi haritalardan çıkarılır.

15. 1/20.000 ölçekli bir planda 4 cm gelen bir caddenin gerçek uzunluğu kaç metredir?
A) 8 B) 800 C) 8.000
D) 80.000 E) 800.000

16. Aşağıdakilerden hangisi bütün haritalarda bulunması gereken elemanlardan biri değildir?

A) Başlık B) Ölçek
C) Lejant D) Coğrafi koordinat
E) Yükselti basamağı
17. Güneş ışınlarının atmosferde kat ettiği yolun uzaması, ışınların daha fazla tutulmasına ve enerji kaybına neden olur.
Aşağıdaki noktalardan hangisinde 21 Haziran tarihinde güneş ışınlarındaki tutulma en az olur?
A) I B) II C) III D) IV E) V
18. Aşağıdakilerden hangisi Atmosferin özelliklerinden biri değildir?
A) Yukarıdan aşağıya doğru ısınır.
B) Gölge kısımların aydınlanmasını sağlar.
C) İklim olaylarının oluşmasını sağlar.
D) Ağır gazlar alt kısımlarda toplanmıştır.
E) Kutuplara doğru gidildikçe yoğunluğu artar.
19. Harita üzerinde gösterilen A noktasının yükselti aralığı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 100-200 B) 150-300 C) 300-450
D) 450-600 E) 600-750
20. I. Doğu-Batı yönlü ve birbirlerine paralel uzanmaları
II. Her yerde iki paralel arasının 111 km olması
III. En geniş paralelin Ekvator olması
IV. Paralellerin uzunluklarının Ekvator?dan kutuplara gidildikçe kısalması
Yukarıda verilen özelliklerden hangileri paralellerin birbirini kesmediklerinin kesin kanıtıdır?
A) II ve IV B) I ve II C) III ve IV
D) II ve III E) I ve IV
CEVAPLAR
1)A
2) B
3) A
4) C
5) B
6) A
7) A
8)A
9) C
10) D
11) E
12) E
13) D
14) E
15) B
16) E
17) B
18) A
19) B
20) B




H A Y A T A ~ G Ü L Ü M S E (:
Nefes Aldığın Her Dakika Senin İçin Bir Mutluluk Olsun (: ?
*LoLLipop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için *LoLLipop kullanıcısına teşekkür edenler:
EdaaB (11.01.12)
Sponsor
Araba Oyunları
Araba Oyunları
Beceri Oyunları
Beceri Oyunları
Kız Oyunları
Kız Oyunları
Macera Oyunları
Macera Oyunları
Cevapla

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook'da Paylaş Facebook'da Paylaş
  • Submit Thread to Google Google
  • Submit Thread to Twitter'a gönder Twitter'a gönder

Etiketler
1dönem, 2yazılı, coğrafya, sorucevap

Seçenekler




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.

Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur.
Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir.
Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir.
Sponsorlar : bettilt giriş | Mostbet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695

Önerileriniz, şikayetleriniz ve reklam vermek için adresi ile iletişime geçiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by Freebet 3.6.0