![]() |
|
Game advertisements by Game Advertising Online require iframes.
En güzel oyunlar
oyun indir
sitesinden indirilir.
|
![]() |
Demokrasi Demokrasi dersi ile ilgili bilgi paylaşım ve tüm konu anlatımları, soru çözümleri, ödevler. |
|
![]() Bakugan Oyunları ![]() Geta Oyunları ![]() Altın Avcısı ![]() Zuma ![]() Friv |
![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
![]() |
||
Mesajlar: 727
|
Millî Egemenlik
Demokraside egemenlik millete aittir. Mil*let bu hakkını temsilcileri (milletvekilleri) aracılı*ğıyla kullanır. Yönetenler, gücünü milletten alır. Hiçbir kimse, zorla iş başına gelemez. Bu esas, anayasamızda şöyle belirtilmiştir: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." Hürriyet ve Eşitlik Demokraside, hürriyet ve eşitlik esastır. Hürriyet, başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmektir. Bütün insanlar hürdür. Herkes, serbestçe düşünür ve düşüncelerini açıklayabilir. Eşitlik, hiçbir ayrım olmaksızın herkesin kanun önünde aynı haklara sahip olmasıdır. Hiç kimseye din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşüncesin*den dolayı farklı işlem yapılamaz. Siyasi Partiler Demokratik yönetimlerde, ülke sorunları*nın çözüm yolları üzerinde aynı düşünceyi payla*şan insanlar bir siyasi parti kurabilirler. Vatan*daşlar, bu siyasi partilerden birine üye olabilirler. Ülkemizde Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kuru*lan parti Halk Fırkası'dır. Fırka parti anl***** ge*lir. Cumhuriyetin ilanından sonra partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Siyasi partiler, anayasa ve ilgili kanun hü*kümlerine uygun olarak faaliyetlerini sürdürürler. Siyasi partilerin hepsi, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü kabul eder. İnsan hakları*na saygılıdır. Millet egemenliğini esas alır. Demok*ratik ve laik cumhuriyet ilkelerine bağlıdır. Demokrasilerde hükümeti kurma görevi, genellikle seçimler sonucunda en çok milletvekil*liği kazanan partiye verilir. Hükümeti kuran partiye iktidar partisi denir. Diğer siyasi partiler ise mu*halefet partileri olarak adlandırılır. Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır.
[1946 yılında Türkiye'de ilk kez birden fazla partinin katıldığı
seçimler sonucunda çok partili hayata geçildi.] Demokrasinin Öğeleri * Hâkimiyetin asıl sahibi halktır. * Kişi hak ve özgürlüklerine yer verilir. * Herkes tek ve eşit oy hakkına sahiptir. * Toplum içinde yaşayan insanlar eşit hak*lara sahiptir. * Yönetenler halk tarafından belli aralıklar*la yapılan seçimler sonucunda göreve gelir. * Azınlıkta kalanların haklarına saygılı bir çoğunluk yönetimi sağlanır ![]()
. . ?.?.? . .
~ * Uzun Yorgunluklarım Var Benim Kısa Cümlelerim Bu Yüzden... . . ?.?.? . . |05.08.2010| |
||
![]() |
Bu mesaj için (¯` ¤?N!$@?¤ ´¯) kullanıcısına teşekkür edenler: |
micro-abi (21.12.09)
|
Sponsor |
![]() Araba Oyunları ![]() Beceri Oyunları Kız Oyunları ![]() Macera Oyunları |
![]() |
Bookmarks |
|
Seçenekler | |
|
Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz. Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir. Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Friendly URLs by 3.6.0 |