Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası  
Reklamı Kapat

En güzel oyunlar
oyun indir
sitesinden indirilir.

HD film izle Türk Edebiyatı Matematik Türkçe İngilizce Coğrafya
Go Back   Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası > Dil ve Anlatım > Dil ve Anlatım Yazılı Soruları ve Sonuçları > Dil ve Anlatım 12. Sınıf Yazılı Soruları
Etüt Odası Facebook
Betwinner Forum Kuralları Yardım Üye Listesi Yeni Mesajlar


Bakugan Oyunları
Bakugan Oyunları
Geta Oyunları
Geta Oyunları
Altın Avcısı
Altın Avcısı
Zuma
Zuma
Friv
Friv

Cevapla
 
Seçenekler
Alt 10.01.09, 19:56   Yukarı Git #1
(¯`?????z ??????´¯)
Özel Üye
(¯`?????z ??????´¯) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 1.286
Teşekkürler Teşekkürleri: 0
104 mesajına 302 kere teşekkür edildi.

Exclamation 1.dönem 3.yazılı soruları ve cevapları


1. Aşağıdakilerden hangisinde iş, oluş, durum bildiren fiiller birlikte verilmiştir?
A) Uyumak, beklemek, sararmak B) Solmak, ağlamak, gülmek
C) Almak, büyümek, oturmak D) Anlatmak, sevmek, giymek
E) Çalışmak, bayatlamak, kararmak

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yükleminde anlam kayması vardır?
A) Endişelenmeyin, biraz sonra gelir. B) Her anne çocuğuna şefkatle sarılır.
C) Problemi nasıl çözeceğini düşünüyor.
D) Bu kuru yapraklar da, yarın düşüp gidecek.
E) O fırtınalı gecede, sabaha kadar uyuyamamıştı.

3. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan ikilemelerden hangisi türce diğerlerinden farklıdır?
A) Evli barklı bir adam böyle davranır mı?
B)Ülkede dirlik düzenlik sağlamayı başarmışlardı.
C)Güllük gülistanlık bir dünyada yaşamıyoruz.
D) Küçükken oldukça akıllı uslu bir çocuktu.
E)Yüzünde belli belirsiz bir yara izi vardı.
4. Aşağıdaki cümlelerde kullanılan deyimlerden hangisi zarf (belirteç) görevindedir?
A)Ondan para isteme, zavallı bugünlerde meteliğe kurşun atıyor.
B)Açık arttırma ile paha biçilmez bir vazo satışa çıkarıldı.
C)Bizimki dışarı çıkarken yine iki dirhem bir çekirdek giyinmiş.
D)Babası çok para canlısı biri, annesi ise aksine eli açık.
E)Onun yürekler acısı halini gördükten sonra uykularım kaçtı.
5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yüklem göreviyle kullanılan sözcük addan türemiş bir eylem değildir?
A) Büyük kızlarını geçen yıl evlendirdiler.
B) Sorununuz birkaç gün içinde mutlaka çözülecek. C) Sınav sonucunu alınca sevinçten ****re¬cekti az kalsın.
D) İki saat sonra ufukta bir gemi gözüktü.
E) Arkadaşlarımla bir yerde buluşup dertle¬şeceğiz.,

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "?den" eki eklendiği sözcüğün anlamını değiştirmiştir?
A) Çocuklara her zaman içten davranmalı¬yız. B) Kaynakların azlığından yakınıyordu öğretmenimiz.
C) Okuldan gelince ilk işi ödevlerini yap¬maktır.
D) Buradaki kurallardan sıkıldığını söylüyordu.
E) Böyle yangından mal kaçırır gibi dav¬ranma.

7. I. Senin sezgin kuvvetlidir.
II. Selim şaşkın bir çocuktu.
III. Bu işte senin hiç katkın yok.
IV. Ne kadar üzgün görünüyorsun.
Yukarıdaki altı çizili sözcüklerden hangi ikisi hem yapım hem de çekim eki almıştır?
A) I. ve II. B) I. ve III. C) I. ve IV. D) II. ve IV. E) III. ve IV.


8) Onun istediğiniz bir hikâyesini seçin, seçtiğiniz hikâyenin herhangi bir yerinden bir kelime çıkarın ya da onun yerine başka bir kelime koymaya çalışın. Bunu genellikle başaramadığınızı göreceksiniz.
Bu parçada sözü edilen yazarın öykülerinde görülen anlatım özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Açıklık B) Akıcılık C) Yoğunluk D) Duruluk E) Doğallık

9) Aşağıdakilerden hangisi fablın özelliklerinden değildir?
A) Olay kahramanlarının genellikle insan dışı varlıklardan seçilmesi.
B) Sonunda ahlâk ve hayat dersi verilmesi.
C) Teşhis ve intak sanatına yer verilmesi.
D) Olayın çoğunlukla kır, orman veya köyde geçmesi.
E) Süslü ve sanatlı bir dilin kullanılması.
10) ?Masalların Biçimbilimi? adlı eserin yazarı hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Ceyhun Atuf Kansu B) Andersen C) Berna Moran D) W.ProppE) Mehmet Fuat Köprülü

11) Toplum yaşamında birtakım olaylarla birbirine bağlanmış olan çeşitli insanların başlarından geçen maceraları bütün ayrıntılarıyla anlatan edebi eserdir. Olmuş ya da olabilir olayları yer, zaman ve kişilere bağlı olarak anlatır. Olaylar ana bir olay etrafında gelişir ve olay örgüsü geniştir. Kahramanları çoktur.
Yukarıda bahsedilen edebi tür aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hikâye B) Masal C) Roman D) Fabl E) Biyografi

12) I. Olmuş ya da olabilecek olayları anlatır.
II. Derin karakter tahlilleri yoktur.
III. Romana göre daha kısa bir türdür.
IV. Hikâyede kişi kadrosu geniştir.
V. Öykünün öğeleri arasında olay, zaman ve mekân yer alır.
Yukarıda hikâye (öykü) hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) I B) II C) III D) IV E) V

13) I. Olağanüstü olayları kendine özgü bir dille anlatan bir türdür.
II. Yer ve zaman belli değildir.
III. Kahramanlar olağanüstü kişiler veya varlıklardır.
IV. Genellikle bir tekerleme ile başlar.
Yukarıda özellikleri verilen edebi tür aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hikaye B) Fabl C) Roman D) Masal E) Mesnevî

14) Bu yazılarda amaç okuyucunun bilgisini değil, yaşantısını zenginleştirmektir. Bu tür eserlerde de öğretici öğeler az da olsa vardır; ancak bunları sanatsal bir tat almak amacıyla okumak gerekir. Bu tür yazılarda düş gücü ve imgeleme önemli yer tutar. Bu tür yazılar ?yaratıcı yazılar?dır.
Yukarıda verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi yaratıcı yazılar grubuna girmez?
A) Tiyatro B) Masal C) Makale D) Hikaye E) Roman

15) I. Olmuş ya da olabilecek olaylar anlatılır.
II. Yaratıcı yazılardır.
III. Olay, zaman ve mekân; öğelerinden bazılarıdır.
IV. Kişiler, geniş bir zaman çerçevesinde ve karakterlerinin hemen tüm özellikleri üzerinde durularak işlenir.
V. Olaylar oldukça geniş yer tutar.
Yukarıda verilen özelliklerin hangisi ya da hangileri roman ve öykünün ortak özellikleri arasında yer almaz?
A) Yalnız IV B) II ve IV C) Yalnız V D) II-IV-V E) IV ve V
16) ?Mendil Altında? eserinin yazarı ve hikâye türü hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Memduh Şevket Esendal- Maupassant Tarzı
B) Sait Faik Abasıyanık-Çehov Tarzı
C) Ömer Seyfettin-Maupassant Tarzı
D) Memduh Şevket Esendal- Çehov TarzıE) Sait Faik Abasıyanık-Maupassant Tarzı



17) "Bu davranışın yanlış ve yerinde yapılmadığını hemen anladım."
Bu cümledeki anlatım bozukluğu, aşağıdaki değişikliklerden hangisiyle giderilebilir?
A) "yanlış" yerine "doğru" getirilerek.
B) "davranışın" yerine "sözlerin" getirilerek.
C) "yerine" sözcüğü yerine "doğru" sözcüğü getirilerek.
D) "hemen" yerine "şimdi" sözcüğü getirilerek.
E) "yanlış" sözcüğünden sonra, "olduğunu" sözcüğü getirilerek.

18) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyimin yanlış kullanılmasından doğan bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Sınıf geçmenin sevinciyle burnundan soludu.
B) Korkudan bir an yüreğim ağzıma geldi.
C) Durup dururken öfkeden kudurmak da neyin nesi?
D) Hep böyle saman altından su yürütür zaten.
E) Bu sözleriniz onun kulağına küpe olmalı.

19) Aşağıdaki dizelerin hangisinde birden çok zamir vardır?
A) Hâlâ koşar durur Karamanoğlu?nun kızı
Solgun elinde devletinin ay ile yıldızı.
B) Anlat bana bir parçacık ecdadımı anlat;
Muhtacım o efsaneye, tarihe masal kat.
C) Günler, elimin çizdiği yerlerden akardı;
Üç kıt?ada korkunç atımın izleri vardı.
D) Maziye sor, ecdadımı söyler sana kimdi;
Bir bitmez ufuktan, küre vaktiyle benimdi
.
E) Çünkü üç kıt?ayı takmıştı bu ruh arkasına
Gidiyorken şu siyah örtülü sandukasına.

20) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük türce ötekilerden farklıdır?
A) Hiçbiriniz yaşamınızı bir düzene sokmak için çaba gösteremiyorsunuz.
B) Okul kitaplarındaki bu bilgiler, gözden geçirilmek zorundadır.C) Şunları daha sonra çözüp sonuçlarını bir kağıda yazın.
D) Tanpınar?ı çok severim, o benim hayata bakışımı değiştirmiştir.
E) Bu kitapları kitaplığa, ötekileri masaya koyar mısın?

21) Kimi yazarlar hikâyelerinde tek olay bile anlatmadan hikâyeyi bitirirler. Olayın küçücük bir kısmındaki anlık bir hal,bu tür hikâyelerin temelini oluşturur.Bizim edebiyatımızda da olay yerine durumları anlatan hikâyelerin örnekleri vardır.Mahalle Kahvesi ve Şahmerdan,bu tür hikâyelerin en iyi örneklerindendir.
Parçada sözü edilen hikâye tarzının en iyi örneklerini aşağıdaki hangi yazarda görebiliriz?
A) Ömer Seyfettin B) Ahmet Hamdi Tanpınar C) Sabahattin Kudret Aksal D) Halit Ziya Uşaklıgil E) Sait Faik Abasıyanık
22) Hikâye ile ilgili olarak verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Gerçekleşmiş ya da gerçekleşebilecek olayların kısa şekilde anlatıldığı yazı türüdür.
B)Halk edebiyatımızda örneği olmayan hikâye, ilk kez Tanzimat döneminde edebiyatımıza girmiştir.
C) Dünya edebiyatında İtalyan yazar Boccacio?nun Decameron öyküleri bu türün ilk örnekleri sayılır.
D) Olay, kişiler, zaman ve mekân hikâyenin en önemli ögeleridir.
E) Ağır basan ögenin olay olduğu hikâyelere Maupassant tarzı hikâye denir.







23) ? İnsanlarla bağdaşmak için filancanın bir denizaltıya atlayıp Kuzey Kutbu?na gittiğini, geride kalan sevgilinin acı haykırışlarıyla kendisini bir kuleden aşağıya attığını yazmaya ne gerek var? Bunlar hep gerçekte olmayan sahte davranışlar. Yazılan konular sade olmalı. Yazar, cıvıldayan kuş değildir. Hikâyelerimi kılı kırk yarmadan, uzun tasvirlere kaçmadan gösterişten uzak yazıyorum ben.?diyen sanatçı kimdir ve sanatçının hangi hikâye türünde yazdığı söylenebilir?
A) Maupassant ? Olay hikâyesi
B) Çehov ?Durum hikâyesiC) Sait Faik - Olay hikâyesi
D) Ömer Seyfettin- Durum hikâyesi
E) Memduh Şevket- Olay hikâyesi

24) Sen gösterdiğin saygıyla onların seni sevmesini sağladın. Ama yaptıklarını bize anlatırken bunları balon gibi büyütme artık.
Bu parçadaki altı çizili sözcüklerin türleri, aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla verilmiştir?
A) Zamir, edat, zamir, bağlaç, zarf
B) İsim, bağlaç, sıfat, edat, isim
C) Zamir, bağlaç, zamir, edat, zarfD) İsim, bağlaç, zamir, edat, isim
E) Zamir, bağlaç, sıfat, edat, zarf

25) Aşağıdakilerden hangisi halk hikâyesi geleneğine ait değildir?

A) Harname B) Ferhat ile Şirin C) Kerem ile Aslı D) Leyla ile Mecnun
E) Âşık Garip Hikâyesi




Ko?uşmaya D?ğ?r oLa?LarLa Ko?uşmazSa? inSa?Ları ?itirirSi?..Ko?uşmaya D?ğ?r oLmayanLarLa Ko?uşurSa? SözcükL?ri ?itirirSi?..!
(¯`?????z ??????´¯) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için (¯`?????z ??????´¯) kullanıcısına teşekkür eden 5 üyemiz:
asiewrem (16.03.10), melteemm (29.12.09), nesi (07.01.10), SevdaLiM (12.01.10), VaMPiReLLa (23.11.09)
Sponsor
Araba Oyunları
Araba Oyunları
Beceri Oyunları
Beceri Oyunları
Kız Oyunları
Kız Oyunları
Macera Oyunları
Macera Oyunları
Alt 11.01.09, 13:28   Yukarı Git #2
bilinçsiz
Avatar Yok
Mesajlar: 1
Teşekkürler Teşekkürleri: 0
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.

Standart


çok teşekkürlerr

bilinçsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.01.09, 13:35   Yukarı Git #3
(¯`?????z ??????´¯)
Özel Üye
(¯`?????z ??????´¯) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 1.286
Teşekkürler Teşekkürleri: 0
104 mesajına 302 kere teşekkür edildi.

Standart


rica ederim




Ko?uşmaya D?ğ?r oLa?LarLa Ko?uşmazSa? inSa?Ları ?itirirSi?..Ko?uşmaya D?ğ?r oLmayanLarLa Ko?uşurSa? SözcükL?ri ?itirirSi?..!
(¯`?????z ??????´¯) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.09, 20:42   Yukarı Git #4
VaMPiReLLa
VaMPiReLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 5
Teşekkürler Teşekkürleri: 8
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.

Question


Bu sorular 2009/2010 1.dönem 3.yazılı soruları mı

VaMPiReLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.09, 21:15   Yukarı Git #5
melteemm
melteemm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 1
Teşekkürler Teşekkürleri: 4
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.

Standart teşekkürler


yardımcı olduğun için saol

melteemm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.01.10, 23:35   Yukarı Git #6
selcukaydin
Avatar Yok
Mesajlar: 1
Teşekkürler Teşekkürleri: 0
0 mesajına 0 kere teşekkür edildi.

Standart teşekkürler de


Teşekkür ederim paşlaşan arkadaşıma, bu sorular her okulda sorulacakmı acaba yada bunlara benzer sorularmı sorulur. Çünkü hemen hemen burdaki soruların çıktığı her konuyu gördükte, eğer aynısı çıkacaksa mükemmel bir not alırım heralde

selcukaydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.01.10, 20:02   Yukarı Git #7
apeiron
Süper Moderatör
apeiron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 11.118
Teşekkürler Teşekkürleri: 835
2883 mesajına 5205 kere teşekkür edildi.

Standart


PUANLAMA:Her sorunun doğru cevabı 5(Beş) puandır.
SÜRE:Otuz dakikadır.(30?)

Sözünü yarıda kestim;kızım ben tüccar mıyım,yoksa partici mi?Eğer bunlardan biri olsam hadi neyse?.Hem sen ne biçim ortaokul mezunusun?Ortaokuldayken duymadın mı hiç bu adamın adını?Tabi bir şey öğrenmeye değil de;okula fingirdemeye gidersen Sait Faik kimdir duymadan mezun olursun.Ben olacaktım ki sizin hocanız,görürdünüz siz Sait Faik kimdir,Ömer Seyfettin kimmiş? Baktım nerdeyse ağlayacak.Yahu bu kadın kısmı ne kadar şeffaf, duyguları ne çabuk değişiyor böyle!Sonra gel dedim,anlatayım sana Sait Faik kim?Ne tüccar ne partici pırtıcı?.O da benim gibi avarenin teki.Nerde bir işsizlik var; Sait Faik ordadır.Kendi elinle koymuş gibi bulursun onu orda.Nerde?Kahvede, deniz kıyısında, köprü altında?.Kuş eti yemez,yiyenler kızar;amma balık kızartmaya geldi mi sıra ,kimse eline su dökemez köftehorun.Gökyüzünde kara beneklerin azalmasına ağıt yakar da mavi denizlerin gezgin sakinlerinin suyuna kibrit suyu döker handiyse.Bunun gibi şeyler işte. (?)
Ortaokulu bitirmişti;ama köy ağzını değiştirmemişti Hülya.Ünlemleri,kelimeleri telaffuzu dirsek çürüttüğünü göstermiyordu hiç.Dedim ya ortaokul artık ilkokul seviyesine indi,liseyi bitirecek ki ortaokulda alacaklarını almış olsun.Böyle böyle üniversiteye gidiyor yol.
?Bizim köyde herkes avare.?dedi.?Onları konuşsalar ya ağbi.? ?O kadar da değil kızım!?dedim.?Bu sadece avare değil;aynı zamanda muharrir,edip,..??Hıı,anlamadı m.?dedi.?Yazar,yazar!?dedim.?H ikâyeci;kitap yazıcısı yani?.?
Kamil YEŞİL
(İLK YEDİ SORUYU YUKARIDAKİ METNE GÖRE CEVAPLAYINIZ.)

1.Yazar, Hülya?nın hangi yönünü eleştirmektedir?
a.İstediği gibi çalışmamasını b.Gevezelik etmesini
c.Kendi kültüründen habersiz yetişmesini d.İşine geç gelmesini
e.Tavsiye ettiği kitapları okumamasını


2.Yazar,Sait Faik?le kendisi arasında nasıl bir ortak yön olduğunu belirtmektedir?
a. Sait Faik de kendisi gibi kuş eti yemez.
b. İkisi de balık kızartmasına bayılırlar.
c. Yazar da kahvelerde, köprü altlarında dolaşmaktan zevk alır.
d. Her ikisi de gökteki yıldızların azalmasına üzülürler.
e. İkisi de bu alemde yalnız ve serserice yaşamaktalar.


3. Bu yazının türü aşağıdakilerden hangisidir?
a. Öykü b. Roman c.Masal d.Efsane e.Anı


4.Yazar,kadınların hangi yönünü anlamakta zorlanıyor?
a. Kültür tarihimizden habersiz büyümelerini
b. Kırılgan ve naif bir yapıya sahip olmalarını
c. Liseye gitmekte isteksiz davranmalarını
d. Ömer Seyfettin?le Sait Faik?i yeterince tanımamalarını
e. Denizin kıyısına erkekler kadar uğramamaları



5.Yazar,Hülya?nın hangi yönüne bakarak köylü şivesinden kurtulamadığına kanaat getirmektedir?
a. Cümleleri yanlış kurmasına bakar.
b. Konuşurken vurgu ve tonlamaları yanlış yapar.
c. Kurduğu cümleler açık ve duru değildir.
d. Sözcükleri ve ünlemleri söyleyiş şeklinden
e. Cılız tonda ve kekeç konuşmasına bakar.



6.Metinde aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
a. Eğitimde kalite sorunu vardır.
b. Yeni nesil, kültüründen kopuk yetişiyor.
c. Okula eğitim dışında başka amaçlar için gidenler yoktur.
d. Sait Faik, balık yemeyi çok seviyor.
e. Bazı şairlerimiz, maddi açıdan pek rahat geçinemiyor.



7.Aşağıda,yukarıdaki metinde geçen deyimlerin açıklamaları verilmiştir.Hangi seçenekteki açıklamanın karşılığı olan deyim metinde kullanılmamıştır?
a. Okumak için yıllarca çalışmak
b. Hiçbir iş yapmamak, çok nazlı olmak
c. ?Yerin dibine batsın, ölsün, kahrolsun."
d. Değerce ondan çok geride kalmak,kimse bu konuda ona yetişemez.
e. Aramadan, kolayca(bulunan,elde edilen)


8.Aşağıdakilerden hangisi öykünün asıl unsurlarından değildir?
a.Ders verme b.Vak?a c.Kişi kadrosu d.Mekan e.Zaman


9. Aşağıdakilerden hangisi Türk edebiyatında durum(kesit) hikayesinin temsilcileri arasında yer almaz?
a.Tarık Buğra b.Memduh Şevket ESENDAL c. Refik Halit KARAY d.Sait Faik ABASIYANIK e. Haldun TANER


10.Geleneksel hikayenin ilk temsilcisi ve kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?
a.Maupassant b.Balzac c.Gogol d. Anton Çehov e.Beydeba

11.Düzyazı türleri hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
a. Romanda olaylar geniş ve ayrıntılı olarak anlatılır.
b. Makalede öne sürülen düşünce ve tez kanıtlanmaya çalışılmaz.
c. Yazarın, gün****k olayları, özel bir görüşle, güzel bir üslupla, kanıtlama gereği duymadan yazdığı kısa, günübirlik yazılara günce denir.
d. Eleştiride amaç okura ve yazara yol göstermektir.
e. Anılar, yaşandığı dönem hakkında bilgi verir.


12.Aşağıdaki romanlardan hangisi töre romanı sayılabilir?
a.İntibah b.Karabibik c.Sergüzeşt d.Donkişot e.Suç ve Ceza

13.Türk kültür tarihinde deneme türünün en önemli ismi aşağıdakilerden hangisidir?
a.İsmail Habib SEVÜK b.Salah BİRSEL c.Nurullah ATAÇ
d.Ahmet Haşim e.Necip Fazıl KISAKÜREK


14. Aşağıda verilen yazar-eser eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
a.Handan-Halide Nusret Zorlutuna b.Kuyucaklı Yusuf-Sabahattin Ali c.Ağrı Dağı Efsanesi-Orhan Kemal d.Küçük Dünyalar-Memduh Şevket e.Bir Düğün Gecesi-Ayla Kutlu


15. Durum hikayesinin, olay hikayesinden temel farkı nedir?
a. Kişi kadrosunun daha geniş olması
b. Belirgin bir olay örgüsünün olmaması
c. Mekan ve zaman kavramlarının karışık olması
d. Ders verme amacı taşıması
e. Kullanılan eşya ve figürlerin daha az olması


16.Aşağıdaki cümlelerin hangisinin noktalaması doğrudur?
a.Beni sakin,sakin dinledi.
b.Manava gidip iki kilo domates,iki kilo biber;bir kilo elma,bir kilo da armut alacaksın.
c.Okuyucu yazara ?Yazmaya nasıl başlarsınız??diye sordu.
d. Ahmet?in babası annesi iki sene önce trafik kazasında vefat ettiler.
e.Lütfen herkes bozuk para versin? diyen biletçiye ters ters baktı.


17. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışlığı yoktur?
a. Eline geçen bütün paraya kısa zamanda çar çur etti.
b. Geçen akşam yaptığınız çiy börek pek hoş olmuştu.
c. Türk hükümeti Kardak krizi üzerine bir deklerasyon yayınladı.
d. Sağa sola sapmadan bu yolda dostdoğru ilerleyeceksin.
e. Onun da yaptığı düpedüz sahtekarlıkmış canım.


18.Aşağıdaki eserlerden hangisi, Türk edebiyat tarihinin ilkleri arasında yer almaz?
a.Seyahatname b.Letâif-i Rivâyât c.Harnâme d.Cezmi e.Yalnızız
19.Fabl yazı türünün, aşağıdaki tekniklerden hangilerinin üzerine kurulduğu söylenebilir?
a.Teşhis-İntak b.Teşbih-Kişileştirme c.Tasvir-Geriye dönüş
d.Tezat-Tekerleme e.Konuşturma-Eğretileme

20.Aşağıdaki maddelerden hangisi bir eleştirmende bulunmaması gereken özelliklerden birisidir?
a. Sadece uzmanı olduğu konularda eleştiri yapabilmesi
b. Düşünce planına göre eleştiri yapması
c. Kendini hiçbir ölçüye bağlı hissetmemesi
d. Eleştireceği eserin ya da yazarın hem olumlu hem de olumsuz yönlerini ortaya koyması
e. Eleştirisinde objektifliğe özen göstermesi


B a ş a r ı l a r d i l e r i z .

Zeynettin DEMİREL&Mehmet Şerif CANDEMİR&Burcu SEVİL
Dil ve Anlatım Dersi Öğretmenleri



CEVAPLAR

1. C
2. E
3. A
4. B
5. D
6. C
7. B
8. A
9. C
10. A
11. B
12. C
13. C
14. B
15. B
16. B
17. E
18. E
19. A
20. C






yaşamak görevdir yangın yerinde
yaşamak insan kalarak !

Doruklara sevdalandık
apeiron isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için apeiron kullanıcısına teşekkür edenler:
asiewrem (16.03.10)
Alt 05.01.10, 22:53   Yukarı Git #8
kara_burak
kara_burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 16
Teşekkürler Teşekkürleri: 2
1 mesajına 1 kere teşekkür edildi.

Standart


eskisi gibi kendi hazırlıyan hoca kalmadı ya hepsi internetten alıyor varsada çok nadır yeni dönem soruları ile hiç karşılaşmıyorum. Ablam 12.sınıf okurken yine bu sorular vardı nette birileri hocasına desin kendi hazırlasın artık yeni sorular dolaşsın buralardada ben dedim hocama kim hazırlayacak yaşlandık artık diyo

kara_burak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook'da Paylaş Facebook'da Paylaş
  • Submit Thread to Google Google
  • Submit Thread to Twitter'a gönder Twitter'a gönder

Etiketler
1dönem, 3yazılı, cevapları, soruları

Seçenekler




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:42.

Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur.
Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir.
Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 oyun oyna Ders izle

Önerileriniz, şikayetleriniz ve reklam vermek için adresi ile iletişime geçiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by Freebet 3.6.0