Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası  
Reklamı Kapat

En güzel oyunlar
oyun indir
sitesinden indirilir.

Facebook Sayfası Türk Edebiyatı Matematik Türkçe İngilizce Coğrafya
Go Back   Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası > İlköğretim Dersleri İçin Konu Testleri ve Ders Notları > Tüm Dersler > Fen Bilgisi Konu Testleri
Bettilt Forum Kuralları Yardım Üye Listesi Yeni Mesajlar

Fen Bilgisi Konu Testleri 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar Fen Bilgisi Ders Notları, konu testleri, yazılı soruları, tüm kitapların cevapları, ödev cevapları


Bakugan Oyunları
Bakugan Oyunları
Geta Oyunları
Geta Oyunları
Altın Avcısı
Altın Avcısı
Zuma
Zuma
Friv
Friv

Cevapla
 
Seçenekler
Alt 07.01.10, 15:39   Yukarı Git #1
qizemLi_Rapci
Forumdan Uzaklaştırıldı
Avatar Yok
Mesajlar: 1.054
Teşekkürler Teşekkürleri: 69
235 mesajına 314 kere teşekkür edildi.

Post 8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 2.ünite soruları


. Hangi seçenekte büyük bir kuvvetin etkisiyle küçük basınç elde edilemez?

A) Geniş tabanlı ayakkabıların giyilmesi
B) Bıçakla ekmeğin kesilmesi
C) Arabaların tekerleklerinin paletli olması
D) Sırt çantalarının saplarının geniş yüzeyli olması

2. Aşağıda verilen olaylardan hangisinde basıncın etkisi yoktur?

A) Derinlere inildikçe dalgıçlarda vurgun olayının gerçekleşmesinde
B) Tepelere çıkıldıkça kulakların ağrımasında
C) Karda kar ayakkabılarının giyilmesinde
D) Dev deniz araçlarının su üzerinde kalabilmesinde

3. Deniz elindeki çekiç ile çiviye 30 N'luk kuvvet ile vuruyor. Buna göre hangisi doğru olur?

A) Çivinin başına uygulanan kuvvet 30N'dan büyüktür
B) Çivinin başına uygulanan basınç, çivinin ucuna uygulanan basınçtan büyüktür
C) Çivinin ucuna 30N'luk kuvvet uygulanır
D) Çivinin ucuna uygulanan kuvvet 20N'dan büyüktür

4. Katı cisimlerde basınçla alan ters orantılıdır. Buna göre basıncı azaltmak için neler yapılabilir.?

A) Bataklıkta perde ayaklı kuşların yürümesi
B) Çok yük taşıması için masaların ayaklarının tekerlekli olması
C) Bıçağın çok keskin olmasını sağlamak
D) Kramponlu ayakkabılarının giyilmesi

5. Pascal: '' Kapalı bir kaptaki sıvıya uygulanan basınç, bu sıvının her noktasına ve kabın iç yüzeyinden her noktasına aynı iletilir. ''
Aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnek olur?

A) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında alttaki ****kten daha hızlı su akar
B) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında yan ****klerinden su akmaz
C) ****kli bir balona kuvvet uygulandığında tüm ****klerden aynı hızda su akar
D) ****kli balon şişirilemez

6. Deniz annesiyle havuza gitmiştir. Annesinin suda batmadığını görmüştür. Bu olayda hangisinin etkisi yoktur?
I.Sıvının hacminin ve derinliğinin
II.Annesinin kütlesinin
III.Annesinin ağırlığının
lV.Sıvının yoğunluğunun

A) I ve II
B) I, III ve IV
C) Yalnız IV
D) I,II ve III

7. Deve, gergedan ve fil gibi hayvanların ayaklarının büyük olmasının sebebi nedir?

A) Zemine uygulanan basıncın büyük olması
B) Zemine uygulanan basıncın küçük olması
C) Ağırlıklarını arttırmak
D) Diğer hayvanları korkutmak

8. Ahmet ve Mehmet uçan balonla gezintiye çıkarlar. Gezinti tamamlandığında balonu yere indirmek için hangisinin yapılması doğru olur?

A) Balonun içindeki havayı ısıtmak
B) Balonun içindeki havayı soğutmak
C) Balonu patlatmak
D) Balonun hacmini arttırmak

9. Eda: ''Bu yaz tren Ankara'ya gittik.''
Kaan: ''Babam uçakla Antalya'ya gitti.''
Ece: ''Vapurla Karşıyaka'ya vardım.''

Yukarıdaki öğrencilerin kullandıkları araçların hangisinde suyun kaldırma kuvvetinin etkisi yoktur?

A) Kaan ve Eda
B) Kaan ve Ece
C) Eda ve Ece
D) Eda,Ece ve Kaan

10. Havada 60 gf, su içinde 10 gf gelen cismin özağırlığı nedir?

A) 12
B) 20
C) 3
D) 1,5



1. b
2. d
3. c
4. a
5. c
6. d
7. b
8. b
9. a
10. a

qizemLi_Rapci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için qizemLi_Rapci kullanıcısına teşekkür edenler:
Tuğba114 (05.02.11)
Sponsor
Araba Oyunları
Araba Oyunları
Beceri Oyunları
Beceri Oyunları
Kız Oyunları
Kız Oyunları
Macera Oyunları
Macera Oyunları
Alt 05.04.11, 15:58   Yukarı Git #2
@[email protected]
Avatar Yok
Mesajlar: 16
Teşekkürler Teşekkürleri: 0
1 mesajına 1 kere teşekkür edildi.

Standart


fen çalışma kitabı 62 den 80 e kadar yapan varmı acil lütfen

@tugce@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.11, 18:25   Yukarı Git #3
feritss
Avatar Yok
Mesajlar: 7
Teşekkürler Teşekkürleri: 19
4 mesajına 51 kere teşekkür edildi.

Standart


konumuz bu mu )




Hayat Bir Sınavsa Ben Adımı Yazar Çıkarım
feritss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook'da Paylaş Facebook'da Paylaş
  • Submit Thread to Google Google
  • Submit Thread to Twitter'a gönder Twitter'a gönder

Seçenekler




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:23.

Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur.
Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir.
Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 oyun oyna Ders izle

Önerileriniz, şikayetleriniz ve reklam vermek için adresi ile iletişime geçiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0