Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası  
Reklamı Kapat

En güzel oyunlar
oyun indir
sitesinden indirilir.

Facebook Sayfası Türk Edebiyatı Matematik Türkçe İngilizce Coğrafya
Go Back   Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası > İlköğretim Dersleri İçin Konu Testleri ve Ders Notları > Tüm Dersler > Fen Bilgisi Konu Testleri
Bettilt Forum Kuralları Yardım Üye Listesi Yeni Mesajlar

Fen Bilgisi Konu Testleri 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar Fen Bilgisi Ders Notları, konu testleri, yazılı soruları, tüm kitapların cevapları, ödev cevapları


Bakugan Oyunları
Bakugan Oyunları
Geta Oyunları
Geta Oyunları
Altın Avcısı
Altın Avcısı
Zuma
Zuma
Friv
Friv

Cevapla
 
Seçenekler
Alt 15.06.10, 13:17   Yukarı Git #1
*oasis flower*
Moderatör
*oasis flower* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 1.780
Teşekkürler Teşekkürleri: 327
846 mesajına 4361 kere teşekkür edildi.

Standart 7.sınıf konu testi ünite 1


201) Proteinlerin sindirimi hangi sindirim sistemi organlarında gerçekleşir?
A) Ağız- Mide B) Mide- Kalın bağırsak
C) Ağız ?İnce bağırsak D) Mide ?İnce bağırsak

202)Göze renk veren pigmentler aşağıdaki yapıların hangisinde bulunur?

A) Göz bebeği B) İris C) Sarı benek D) Kornea

203)Refleks hareketleri alışkanlık sonucu kazanılan davranışlardır; omurilik tarafından kontrol edilir. Ancak zamanla unutulur, bu davranışı hangi sinir sistemi organı tarafından hatırlatılır?

A)Beyincik B)Beyin C)Omurilik soğanı D)Nöronlar


204)İşitme duyu organı kulağın hangi bölümünde menenjit mikrobu etkiyerek dengenin sağlanmasını zorlaştırır?

A)Dış kulak B)Orta kulak C)İç kulak D) Dalız

205)Duyu organlarımızdan hangi ikilinin duyumları almada sabit kuralları vardır?

A)Kulak-Burun B)Burun -Dil C)Göz-Kulak D)Göz-Burun

206)Sinir sisteminde organlar farklı eylemleri yönetmek için özelleşmişlerdir.
Aşağıdakilerden hangisi farklı bir sinir sistemi organı tarafından yönetilir?

A)Öğrenme B)Çiğneme C)HafızaD)konuşma

207)Besinlerin su ve enzimler yardımıyla parçalanmasına kimyasal sindirim denir.
İnsan vücudunda kimyasal sindirimin tamamlandığı organ aşağıdakilerden hangisidir?

A)Mide B)Ağız C)Kalın BağırsakD)İnce Bağırsak

208)I. Protein
II. Vitamin
III. Karbonhidrat
IV. Mineral
Yukarıdaki besin maddelerinden hangileri enerji vericidir?

A) I ve III B) II ve IV C) I, II ve III D) II, III, ve IV

209) Aşağıdaki göz kusurlarından hangisi tedavi edilemez?

A) Miyop B) Şaşılık C) Renk körlüğü D) Astigmatizm





210)
v Yakın net görülmez.
v Göz merceğinin kırıcılığı azalmıştır.
v Görüntü sarı beneğin arkasında oluşmuştur.
Yukarıda verilen özellikler hangi göz kusurlarına aittir?

A)Miyop B) Hipermetrop C) Presbit D)Astigmat

211)Şeker hastalığı aşağıdaki hormonların hangisinin yeterince sentezlenmemesi sonucu oluşur?

A)İnsülin B)Adrenalin C)Testesteron D)Tiroksin

212)Kör nokta gözün hangi kısmında bulunur?

A)Kornea B) Retina C)Sert tabaka D)Damar tabaka


213) Ağzımıza aldığımız bir besin sindirim sistemimizde ilerlerken birçok mekanik ve kimyasal olay sonucu parçalanır. Parçalanmış besinin büyük bölümü emilim olayı ile kana karışır.Kana karışan besin parçacıkları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Kana karışan besin parçacıkları, kanda bulunan su ile dokulara taşınır.
B)Kana karışan besin parçacıklarının oluşumunu enzimler sağlamıştır.
C)Kana karışan besin parçacıkları birleşerek vücudumuzun vitamin ihtiyacını karşılar.
D)Kana karışan besin parçacıkları hücrelerin yaşamsal olaylarını gerçekleştirmede kullanılır.

214) Aşağıdaki organlardan hangisi hem enzim hem de hormon üretir?

A)Beyin B)Pankreas C)Böbrek D)Mide

215)Aşağıda verilen yapı ve organlardan hangisinde kimyasal sindirim gerçekleşmez?

A)Mide B)Yemek borusu C)İnce bağırsak D)Kalın bağırsak



216)Aşağıdaki besinlerden hangisi besin içeriği bakımından diğerlerinden farklıdır?

A)Peynir B)Yumurta C)Ekmek D)Süt







217)Besinlerin vücutta sindirimi sırasında hangi organda mekanik yada kimyasal
sindirim meydana gelmez?

A) İnce bağırsak B)Kalın bağırsak C) Mide D)Ağız

218)Aşağıdaki olaylardan hangisi hem beyincik hem de omurilik tarafından kontrol
edilerek gerçekleştirilir?

A) Acıkmak B) Nefes almak C)Konuşmak D) İp üstünde yürümek

219)Beyinciğin tahrip olması durumunda belirgin olarak aşağıdakilerden hangisi meydana gelir

A)Bilinç kaybı
B) Hayatsal olayları durması
C) Kasların uyumlu bir şekilde hareket etmemesi
D)Solunum ve boşaltım sisteminde bozulmalar.

220)Sindirimi midede başlayan organik besin aşağıdakilerden hangisidir?

A)Yağlar B) Protein C) Vitaminler D) Karbonhidratlar

221)Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sisteminin sağlığının korunması için yapılması gereken davranışlardan değildir ?
A)Aşırı baharatlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalıdır
B) İdrar uzun süre tutulmamalıdır
C) Bol su içilmemeli, sulu gıdalar alınmamalıdır
D) Bel ve ayaklar sıcak tutulmalıdır.
222)Aşağıdakilerden hangisi boşaltıma yardımcı organ değildir?

A)Akciğer B)Karaciğer C)Pankreas D)Deri

223)Tekrarlayarak öğrendiğimiz hareketlere sonradan kazanılmış reflex denir.Aşağıdakilerden
Hangisi sonradan kazanılmış reflex?e örnek verilemez?
A)Araba kullanma B)Yeni doğan bir bebeğin emme hareketi
C)Örgü örmek D)Yüzmek

224)
SİNDİRİM
ORGANI
Besin
Maddesi

AĞIZ
MİDE
İNCE BAĞIRSAK
K
-
+
+
L
+
-
+
M
-
-
+
Yukarıdaki tabloda K,L ve M besin maddelerinin kimyasal sindirimlerinin gerçekleştiği organlar
+, gerçekleşmediği organlar - işraetiyle gösterilmiştir. Buna göre K,L ve M besin maddeleri
hangi seçenekte belirtilenler olabilir.

K
L
M

A)
Domates

Ekmek

Kıyma

B)
Pirinç

Balık

Çilek

C)
Ekmek

Tavuk

Bal

D)
Kıyma

Pişmiş nişasta
Zeytinyağı



225)Karbonhidrat, Protein, Yağ besinlerinin ortak özelliği hangisidir?
A) Sindirime uğrayarak kana geçme
B) Bitkiler tarafından üretilebilme
C) Hayvanlar tarafından üretilebilme
D)Düzenleyici olarak görev yapma
CEVAP ANAHTARI (201/225 )
201
D
211
A
221
C
202
B
212
B
222
C
203
B
213
C
223
B
204
D
214
B
224
D
205
B
215
B
225
A
206
B
216
C

207
D
217
B

208
A
218
D

209
C
219
C

210
B
220
B





Sevmiyormuş o da onu.Bir oyunmuş oynadıkları....
Gözlerime bakma lütfen ne olursun yalvarıyorum !
sen bana her baktığında içten içe ben ölüyorum...
İşte ben buna rağmen o acıya alıştım ve artık seni acılarla seviyorum bay D

KURALLAR'a bakmadan mesaj yazmayalım.
*oasis flower* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Araba Oyunları
Araba Oyunları
Beceri Oyunları
Beceri Oyunları
Kız Oyunları
Kız Oyunları
Macera Oyunları
Macera Oyunları
Cevapla

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook'da Paylaş Facebook'da Paylaş
  • Submit Thread to Google Google
  • Submit Thread to Twitter'a gönder Twitter'a gönder

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7.sınıf konu testi 1 *oasis flower* Sosyal Bilgiler Konu Testleri 0 15.06.10 13:15
7.sınıf konu testi 1 *oasis flower* Türkçe Konu Testleri 0 15.06.10 13:13
8.sınıf İngilizce 5.Ünite Testi qizemLi_Rapci İngilizce Konu Testleri 0 05.01.10 18:57
8.sınıf İngilizce 3.Ünite Testi qizemLi_Rapci İngilizce Konu Testleri 0 05.01.10 18:53



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:02.

Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur.
Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir.
Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 oyun oyna Ders izle

Önerileriniz, şikayetleriniz ve reklam vermek için adresi ile iletişime geçiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0