Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası  

Facebook Sayfası Türk Edebiyatı Matematik Türkçe İngilizce Coğrafya
Go Back   Etüt Odası Öğrencilerin Buluşma Noktası > Kimya > Kimya Yazılı Soruları ve Sonuçları > Kimya 9. Sınıf Yazılı Soruları
**
Etüt Odası Facebook
Bettilt Mostbet Yardım Üye Listesi Yeni Mesajlar

Bakugan Oyunları
Bakugan Oyunları
Geta Oyunları
Geta Oyunları
Altın Avcısı
Altın Avcısı
Zuma
Zuma
Friv
Friv

Cevapla
 
Seçenekler
Alt 20.11.11, 14:42   Yukarı Git #1
Acq_Çileq
Acq_Çileq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 15
Teşekkürler Teşekkürleri: 28
9 mesajına 20 kere teşekkür edildi.
Rep Bilgileri
Rep Gücü : 4
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi : Acq_Çileq is on a distinguished road

Post 9.sınıf 1.dönem 1.yazılı soruları




S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.

Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?

A) Homojenlik B) Öz kütle

C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı

E) Öz ısı



S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;

I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.

II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması

III. Homojen yapılı olması

gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?

A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması

B) Asetonun buharlaşması

C) CO2 gazının suda çözünmesi

D) Kuru buzun süblimleşmesi

E) Buzun erimesi



S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?

A) Buzun erimesi

B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması

C) Kışın camların buğulanması

D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması

E) Islanan kişinin üşümesi



S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;

I. Homojendir.

II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha

yüksektir.

III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında

sıcaklığı artar.



Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III

D) I ve III E) I, II ve III



S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)

X -25 30

Y -5 78

Z 10 120



X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası

yukarıda verilmiştir.

Buna göre;

I. 25oC de üçü de sıvıdır.

II. Sıvı fazda en uçucu X dir.

III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.

Yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III

D) II ve III E) I, II ve III



S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.

B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim

hareketi yapar.

C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük

olduğu haldir

D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.

E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri

Aynıdır.

S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;

I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.

II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı

o ortamın açık hava basıncından büyüktür.

III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.

Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I ve III



S.9 I. Saf değildirler.

II. Homojendirler.

III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin

topl***** eşittir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her

zaman doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.

II. Çözücü miktarını artırmak.

III. Karıştırarak çözmek.

IV. Sıcaklığı artırmak.

İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki

çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?

A) Yalnız I B) Yalnız IV

C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV

E) II, III ve IV



S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde

Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde

Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde



X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil

ettiğine göre X, Y ve Z?nin fazları aşağıdaki hangi

seçenekte doğru verilmiştir?

X Y Z

A) Sıvı Gaz Katı

B) Katı Gaz Sıvı

C) Gaz Katı Sıvı

D) Katı Sıvı Gaz

E) Gaz Sıvı Katı

S.13 I. Sıvının yüzey büklüğü

II. Ortam sıcaklığı

III. Tanecikler arası çekim kuvveti

IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti

Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda?

kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?

A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV



S.14 I. Sıcaklık

II. Basınç

III. Temas yüzey hacmi

Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir

maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) II ve III



S.15 I. Öz kütle

II. İçerdiği ısı miktarı

III. Esneklik katsayısı

IV. Hacim

Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı

değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III

D) I ve IV E) II,III ve IV



S.16 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?

A) Fotosentez

B) Kömürün yanması

C) Mumun erimesi

D) Yoğurdun ekşimesi

E) Asit çözeltisinin iletkenliği



S.17 I. Saf suyun elektrolizi

II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi

III. Besinlerin sindirilmesi

Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) I, II ve III



S.18 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve

sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?



A) Süblimleşme B) Esneklik

C) Donma noktası D) Genleşme

E) Öz ısı


Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,13-c,14-b,15-c,16-c,17-e,18-d

Bir Teşekkür Yeterrr....

Acq_Çileq isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu mesaj için Acq_Çileq kullanıcısına teşekkür eden 3 üyemiz:
karapiton (24.11.11), mikelenjelo (24.11.11), muammer614 (24.11.11)
Sponsor
Araba Oyunları
Araba Oyunları
Beceri Oyunları
Beceri Oyunları
Kız Oyunları
Kız Oyunları
Macera Oyunları
Macera Oyunları
Alt 24.11.11, 16:06   Yukarı Git #2
muammer614
muammer614 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mesajlar: 38
Teşekkürler Teşekkürleri: 10
18 mesajına 32 kere teşekkür edildi.
Rep Bilgileri
Rep Gücü : 2
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi : muammer614 is on a distinguished road

Smile


[sıze="5"]çok çok saol[/sıze]



:d:d:d:d




Aşk Bir Tiyatro Dediler Herkeze Bir roL verdiler En Zoru Bana Düştü Seni Unutmamı iStediLer.
muammer614 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook'da Paylaş Facebook'da Paylaş
  • Submit Thread to Google Google
  • Submit Thread to Twitter'a gönder Twitter'a gönder

Etiketler
1dönem, 1yazılı, 9sınıf, soruları

Seçenekler




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14.

Her mesajin içeriginden, tamamen yazari sorumludur.
Mesaj içeriklerinden dolayi Forum yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.
Ayrica bu site dosyalari kendi sunucusunda barindirmamaktadir ve sorumluluklari kaynaklara aittir.
Hak sahibinin talebi durumunda sitemizden kaldirilacaktir.
Sponsorlar : bettilt giriş | Mostbet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695

Önerileriniz, şikayetleriniz ve reklam vermek için adresi ile iletişime geçiniz.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0